Vorige

Kwartet kaartspel - dieren

Artikelcode: LD4481

Dit Little Dutch kwartet is een leerzaam spel met leuke dierenillustraties. Het kind maakt niet alleen kennis met de dieren en waar zij wonen, maar traint ook het geheugen en leert spelenderwijs belangrijke vaardigheden, zoals concentratie en spelontwikkeling.

Doel: verzamel zoveel mogelijk kwartetten van 4 bij elkaar passende kaarten.  
Het spel bevat 9 kwartetten: - Boerderijdieren - Vogels - Zeedieren - Bosdieren - Dierentuindieren - Jungledieren - Pooldieren - Insecten - Huisdieren  
Begin van het spel: elke speler krijgt 5 kaarten. Houd de kaarten in de hand en toon ze niet aan de andere spelers. Leg de stapel resterende kaarten op tafel. Het gebeurt zelden, maar als je 4 kaarten van dezelfde set ontvangt, heb je een compleet kwartet dat je op tafel kunt leggen.  
Verloop van het spel: bepaal wie het spel begint. Als je aan de beurt bent, vraag je aan een van de andere spelers om een ​​kaart die je niet hebt. Dit moet een kaart zijn van een kwartet waarvan je ten minste 1 kaart bezit. Zeg de groep van de dieren naam van het kwartet en vraag om de kaart van het kwartet dat je wilt hebben. Als die speler deze kaart heeft, moet hij deze aan jou overhandigen. Je mag kaarten blijven vragen, ook van een andere speler. Als de speler niet over de gevraagde kaart beschikt, is je beurt voorbij en kun je een kaart uit de stapel nemen. De laatste speler van wie je een kaart hebt gevraagd, neemt de volgende beurt. Als je een complete set van 4 kaarten hebt, zeg je hardop: ‘Kwartet!’ En leg je het kwartet op tafel.  
Einde van het spel: wanneer alle spelers al hun kaarten hebben gespeeld, is het spel afgelopen. De speler met de meeste kwartetten is de winnaar.

Leeftijd: vanaf 3 jaar
Wasinstructies: enkel afnemen met een droog doekje.

Deze website gebruikt cookies.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x